לדלג לתוכן

בד"ץ בית יוסף

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמל הבד"צ אחרי פטירתו של הרב עובדיה יוסף
סמל הבד"צ לפני פטירתו של הרב עובדיה יוסף

בד"צ בית יוסף הוא סוכנות כשרות שהוקמה על ידי הרב עובדיה יוסף ומתנהל על-פי פסיקותיו, המבוססות בדרך כלל על פסקי הרב יוסף קארו. הבד"צ מאוגד כחברה בשם בד"ץ "בית יוסף" בע"מ.

הבד"צ הוקם בעשור האחרון של המאה העשרים כדי לספק מוצרים כשרים לבני הספרדים ההולכים לאור פסיקותיו של הרב עובדיה יוסף[1]. מלבד עסקי המזון בהכשר בד"צ זה[2], ובפרט מותג הבשר "עטרה", נמצא תחת פיקוחו גם מפעל התפילין "תפארת יוסף".

בספטמבר 2016 הגיש רשם העמותות בקשה לפירוק עמותה הקשורה לבד"ץ, בשל אי-סדרים בפעילותה[3].

באפריל 2017 הורשע רב העיר חולון אברהם יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף, בהפרת אמונים, משום שבמסגרת כהונתו קידם אינטרסים כלכליים של בד"צ בית יוסף[4].

סימני כשרות הבד"צ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לבד"צ בית יוסף כמה סימני כשרות שמטרתם למנוע זיופים. בין היתר הוא משתמש בהולוגרמה[5] - מדבקה המיוצרת בעזרת לייזר. בעבר השתמש הבד"צ בפלומבה מפלסטיק[6] האוחז את הבשר או העוף כך שכדי להורידו חייבים לשבור אותו. השימוש בפלומבות הופסק בהוראת משרד הבריאות לאחר שתינוק נחנק מאחת מהן[7].

הרב עובדיה יוסף שימש כנשיא הבד"צ עד לפטירתו, ומאז עומד בנו, הרב משה יוסף, בראש הארגון. חבר מועצת חכמי התורה הרב שמעון בעדני היה עד פטירתו חבר ועד הכשרות של הבד"צ.

בשנת 2017 ראש מחלקת הכשרות במשרד לשירותי דת, עמיחי פילבר, אמר:

”יש בד"צים פרטיים שמפעילים מערך משגיחים עצמאי ודורשים הקפדה על חומרות מיוחדות, כמו בד"ץ העדה החרדית ובד"ץ הרב לנדא. בד"צים אחרים לעומתם הם אשליה אחת גדולה. הם מסתמכים על המשגיחים שלנו ולא דורשים שום דבר מעבר למה שדורשת הרבנות. כל ה'תרומה' שלהם היא בגביית כסף על התעודה. בד"ץ בית יוסף הוא דוגמה מובהקת לפרצה הזו. זו מערכת שגובה כסף ותו לא”.[8]

בשנת 2018 בתוך חודש אחד אירעו שתי תקלות חמורות בהשגחה. במקרה אחד שווקו חתיכות בשר רבות שלא עברו ניקור להסרת החלב. באירוע אחר ממתק חמץ שווק ככשר לפסח. בשני המקרים דיווחו צרכנים על המכשול, והמוצרים נאספו.[9]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]